invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Blijvend Thuis toetst levensloopbestendigheid woning

Gepubliceerd op:

Bij het ouder worden kunnen vragen en onzekerheid ontstaan over de woonsituatie. Een essentiële vraag hierbij is: in hoeverre is mijn woning levensloopbestendig? Blijvend Thuis geeft bewoners en organisaties antwoord op deze vraag.

Opplussen

De website is opgesteld om 55-plussers te informeren en bewust te maken om in eigen beheer hun woning op een aantal onderdelen aan te passen, het zogeheten 'opplussen', zodat men daar langer kan blijven wonen. Ook als men kleine lichamelijke beperkingen krijgt. Door een vragenlijst over de eigen woning en woonomgeving in te vullen, ontvangen deelnemers gratis een eigen woonverbeteradvies

Methode Blijvend Thuis

Verder daagt de website organisaties uit om via de methode 'Blijvend Thuis' bewoners collectief te laten deelnemen. Ruim 30 gemeenten in Noord-Brabant, Limburg en Friesland hebben Blijvend Thuis inmiddels uitgevoerd. Er zijn meer dan 10.000 individuele verbeteradviezen aan 55-plussers uitgereikt.

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg