invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Arkin Jeugd en Gezin: teamplannen, teamevaluatie en inwerkprogramma

Gepubliceerd op:

Eén van de doelen van het In voor zorg-traject van Arkin Jeugd en Gezin was de motivatie en professionaliteit van medewerkers te verhogen.

Dit is onder andere gedaan met de volgende acties:

  • Kernwaarden en competenties zijn vertaald in werkgedrag.
  • Er is een gesprekscyclus ingevoerd over de resultaten en de ontwikkeling die medewerkers jaarlijks met hun leidinggevende overeenkomen.
  • Er is een duidelijke overlegstructuur waarin medewerkers worden geïnformeerd over ontwikkelingen en met elkaar in gesprek gaan over o.a. behandelinhoudelijke onderwerpen.
  • Inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers opgesteld.
  • Belangrijkste ergernissen en hindernissen voor medewerkers zijn aangepakt.
  • Een intensieve Cognitieve Gedragstherapie-opleiding voor alle medewerkers, met als doel het evidence based protocollair behandelen sterker te verankeren en te komen tot een beter behandelresultaat.

Dit resulteerde in zichtbaar toegenomen werkplezier van medewerkers. Het gedrag is 180 graden gedraaid (positieve flow) en teams nemen veel meer verantwoordelijkheid. Uit het recente MTO blijkt dat medewerkers weer trots zijn op hun werkplek en vertrouwen hebben in de verdere ontwikkelingen. Het ziekteverzuim is gedaald van 7% naar 4%.

Tools

Een aantal tools die voor bovengenoemde interventies zijn ontwikkeld, stelt Arkin ter beschikking voor andere organisaties.

Teamplannen:

Inwerkprogramma nieuwe medewerkers

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg