invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Werkgroep ‘Zorg in het Dorp’ in Oerle boekt succes met wijkzuster

Gepubliceerd op:

Een eigen wijkzuster is het eerste succes van de Werkgroep Zorg in het Dorp, die zich sterk maakt voor zorgvoorzieningen in Oerle.

Zo’n 2 jaar geleden organiseerde de werkgroep een aantal bijeenkomsten voor inwoners van 55
jaar en ouder om, onder leiding van ervaringsdeskundige Ad Pijnenborg van zorgcoöperatie Hoogeloon, te discussiëren over wonen, welzijn en zorg in het dorp. Uitkomst van deze bijeenkomsten was dat de meeste ouderen in Oerle willen blijven wonen, maar dat er dan wel voorzieningen moeten komen. Een
veelgehoorde wens was bijvoorbeeld: ’We willen de wijkzuster terug.’

Centrale Rol Wijkzuster

En de wijkzuster kwam er. In eerste instantie voor een periode van twee jaar, maar vanwege het grote succes is onlangs besloten dat de wijkzuster blijft. De wijkzuster is in dienst bij zorgorganisatie Zuidzorg. Ze besteedt naast haar werk in de thuiszorg, gemiddeld 3 uur per week aan haar taken als wijkzuster.

Rondom de wijkzuster heeft de werkgroep inmiddels een heel netwerk opgebouwd. Zo heeft de werkgroep er voor gezorgd dat er een lijst is met contactpersonen van alle instellingen en organisaties op het gebied van zorg en welzijn. Op die lijst staan alleen rechtstreekse telefoonnummers. Daarvoor heeft de werkgroep wel flink moeten knokken.

Zorgcentrum

Na het succes van de wijkzuster is de werkgroep nu druk bezig met de volgende stap, de realisatie van een zorgcentrum in het dorp.

Bron: KCWZ

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg