invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Verbeteren samenspel formele en informele zorg

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Hoe verbeteren we het samenspel tussen formele en informele zorgverleners, nu meer zorg en ondersteuning vanuit de informele zorg gewenst is? In een (online) community van Vilans en Expertisecentrum Mantelzorg werken professionals, patiënten en mantelzorgers aan dit vraagstuk. Op 12 november presenteert Vilans een deel van de resultaten door middel van een webinar. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt!

Een goed gesprek: vier keywords

Goed naar elkaar luisteren, herkend en erkend worden, gezien worden en een aangename bejegening. Deze vier ‘keywords’ noemen deelnemers aan de community van Vilans als belangrijke elementen voor een goed gesprek. Zowel beroepskrachten als mantelzorgers geven aan dat dit goede gesprek volgens hen dé basis vormt voor verbetering van het samenspel tussen de formele en informele zorg. Toch blijkt in de praktijk dat dit gesprek niet altijd vanzelf op gang komt.

Handvatten

Om dit te ondersteunen heeft Vilans handvatten ontwikkeld die alle partners in het samenspel kunnen verleiden tot een goed gesprek, en hen in staat stellen dit op de juiste manier te laten verlopen. Deze handvatten bestaan uit concrete do’s en don’t’s voor het organiseren en voeren van een goed gesprek.

12 november: Webinar

Wilt u weten hoe je dit gesprek op gang kunt brengen? Kunt u handvatten gebruiken bij het voeren van dit gesprek? Vilans geeft op 12 november in een webinar concrete handvatten waarmee beroepskrachten én mantelzorgers/vrijwilligers het samenspel tussen formele en informele zorgverleners kunnen verbeteren. Het eerste deel van het webinar bestaat uit een toelichting op de ontwikkelde handvatten en de do’s en dont’s waarop deze gebaseerd zijn. Daarna is er ruimschoots gelegenheid voor vragen.

Meer informatie en aanmelden

  • Wat: Webinar (online seminar) door Vilans en Expertisecentrum Mantelzorg
  • Wanneer: dinsdag 12 november, 19.30 -20.00 uur
  • Deelname: gratis
  • Aanmelden: Via het aanmeldformulier.  Let op: er is slechts plek voor 100 deelnemers!

 

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg