invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Pilotcoachboek STMG voor teams en coaches bij de start van zelfsturende teams

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

STMG heeft recent het In voor zorg-traject afgerond. Zes van de 86 Verpleging & Verzorgingteams zijn bij wijze van pilot overgegaan op zelfsturing. Bij hen is tijdens de pilot de manager van het team gehaald en werden deze teams bijgestaan door een coach.

In voor zorg! bundelde de ervaringen bij STMG met (de invoering van) zelfsturende teams in een pilotcoachboek. Dit pilotcoachboek ondersteunt teams en coaches bij de start van zelfsturing. Het is een inspirerend hulpmiddel met veel achtergronden en concrete informatie om zelf met zelfsturende teams aan de slag te gaan.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Kaders: zelfsturende teams hebben de vrijheid om afwegingen te maken binnen de vastgestelde kaders: hoe werkt dat?
  • Uitgangspunten bij zelfsturing: wat betekent het dat de verantwoordelijkheid voor output bij alle leden van het team ligt? En hoe ziet de teamsamenstelling er uit en hoe werk je aan ontwikkeling van het team? STMG zet hier een aantal concrete instrumenten voor in.
  • De invulling van de rol van de coach
  • Voorbeelden: de invulling van het dashboard, een voorbeeld werkplan van een team en diverse praktijkvoorbeelden en hulpmiddelen.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg