invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Riwis vertaalt In voor zorg-verandertraject naar 'warme bakker recept'

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Riwis heeft de veranderopdracht, het veranderproces en de resultaten van het onlangs afgesloten In voor zorg-traject met De Werkvloer Centraal vertaald naar een 'warme bakker recept' en dat op placemats verspreid. Op deze manier wordt op een toegankelijke manier gepresenteerd wat de doelstellingen van het traject waren, welke veranderingen er in gang zijn gezet en welke resultaten deze veranderingen opleveren.

Met het afronden van het traject heeft Riwis het 'recept voor de beste warme bakker' opgesteld, oftewel 'het recept voor de beste zorgaanbieder'. Download: placemat warme bakker recept (pdf)

1. Juiste ingrediënten

Drie speerpunten:

  • Zelfredzaamheid van alle cliënten, wij ondersteunen hen bij hun ontwikkeling en nemen alleen over waar nodig.
  • Samenwerking met familie en vrijwilligers, als partners in de zorg en welzijn van onze cliënten.
  • Ambassadeur zijn van Riwis: iedereen is trots op zichzelf en zijn collega’s, en weet wat Riwis aan cliënten te bieden heeft: goede motivatie, ontwikkeling en veranderagenda van het team en dialoogbijeenkomsten

2. Goed mengen

  • Speerpunten zijn terug te zien in dagelijkse werkwijze
  • Acties om speerpunten te realiseren zijn in gang gezet
  • Medewerkers kennen elkaars deskundigheid en maken er gebruik van
  • Nieuwe initiatieven voor samenwerking binnen en buiten de organisatie

3. Op juiste temperatuur en tijd bakken

  • Zelfsturende teams werken al in de thuiszorg
  • Netwerk van de cliënt is actief betrokken
  • Kennisontwikkeling en verbreding is vanzelfsprekend
  • De cliënt erg tevreden en beveelt ‘bakker Riwis’ overal aan.

4. Resultaat: met smaak opeten

  • Het team ontwikkelt nieuwe producten
  • Er blijven nieuwe klanten komen
  • Klanten zijn tevreden over de bediening en het product 

5. Na afloop: lekker nagenieten

Het bakken van een product is altijd spannend: juiste ingrediënten? Wel goed gemengd? Juiste temperatuur gebakken? En niet te lang? Het is gelukt! Het resultaat mag er zijn. De bakkers die hier samen met de klanten aan meegewerkt hebben mogen trots zijn!

Stoepborden

Daarnaast heeft Riwis een aantal stoepborden laten maken met posters met stellingen over het verandertraject:

stoepbord riwis

stoepbord riwis

stoepbord riwis

stoepbord riwis

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg