invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Gedifferentieerde communicatieaanpak bij Prinsenstichting

Gepubliceerd op:

Prinsenstichting uit de regio Zaanstreek-Waterland en West Friesland is volop in verandering. De nieuwe strategie krijgt vorm op verschillende plekken in de organisatie. Teams gaan er samen mee aan de slag en ook voor individuele medewerkers betekent de transitie dat er aanpassingen nodig zijn in hun werk of aanpak.

Concreet én impliciet

Prinsenstichting ondersteunt de organisatieveranderingen met een inspirerende communicatieaanpak. In het maandblad De Klinker, dat behalve naar medewerkers ook naar cliënten gaat, komen in verschillende artikelen voorbeelden aan bod van de concrete veranderingen en de manier waarop collega’s hier mee omgaan. Door telkens een andere uitwerking te belichten en ook met name de praktische aspecten ontstaat een gedifferentieerde communicatie die impliciet medewerkers helpt mee te veranderen.

Voorbeelden van deze communicatie:

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg