invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Ezine ZorgAccent: verhalen over transitie ‘Net als thuis’ in uitnodigend format

Gepubliceerd op:

ZorgAccent heeft een Ezine uitgegeven met verhalen die de organisatie verzameld heeft over het In voor zorg-traject ‘Net als thuis’. Op deze wijze zorgt de organisatie ervoor dat de ervaringen op een speelse en uitnodigende manier gedeeld worden.

In het Ezine komen alle aspecten en doelstellingen van de transitie aan bod; van het organiseren van samenwerking met vrijwilligers, mantelzorgers en andere organisaties, deskundigheidsbevordering van medewerkers tot de ontwikkeling van nieuwe systemen.

 • Voorwoord (externe link)
  Irma Harmelink (voorzitter Raad van Bestuur) en Anyta Mulder (coördinator communicatie en vormgeving) leggen hun keuze voor het Ezine uit in het video-voorwoord.
 • Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens  (externe link)
  Op welke manier kunnen zorgmedewerkers het welzijn verhogen en de sociale cohesie binnen de woonzorgcentra versterken?
 • Wie zaait, zal oogsten (externe link)
  Vrijwilligers en mantelzorgers maken kleinschalige initiatieven mogelijk. Er wordt veel plezier beleeft aan betekenisvol bezig zijn voor elkaar.
 • Op de kleintjes letten (externe link)
  Teams beheren zelf het budget om huis-, tuin en keukenbenodigdheden aan te schaffen.
 • Samen de sterren van de hemel spelen (externe link)
  ZorgAccent heeft de organisatie ingericht met zelfsturende teams vanuit de visie dat zorgverleners zelf het beste in staat zijn om het zorgproces rondom de cliënt in te richten. Hoe ervaren medewerkers deze nieuwe manier van werken?
 • Je bent nooit te oud om te leren (externe link)
  Hoe organiseer je als zelfsturende teams dat je voldoende deskundigheid in huis hebt en houdt?
 • Eigen haard is goud waard (externe link)
  Goed wonen bij ZorgAcent betekent een eigen kamer en een verblijf in een woonkamer met maximaal 8 medebewoners. Daarnaast moet de woonomgeving aansluiten bij de doelgroep en worden teams ondersteunt door inhoudelijke experts.
 • Op zoek naar verbinding (externe link)
  Minder regels, meer ruimte voor de teams om hun eigen werk te organiseren. ZorgAccent ontwikkelde een eigen Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) systeem en een nieuw personeels- en administratiesysteem.
 • Beter een goede buur dan een verre vriend (externe link)
  ZorgAccent zoekt nadrukkelijk de verbinding en samenwerking met andere organisaties die betrokken zijn bij de zorg voor de cliënten die bij hen wonen.

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg