invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Connect app: direct advies en hulp voor cliënten met persoonlijkheidsstoornis

Gepubliceerd op:

GGz Breburg heeft een app ontwikkeld voor cliënten met een persoonlijkheidsstoornis. Via deze ‘Connect app’ kunnen zij direct advies krijgen bij een (dreigende) crisis. Daardoor staan cliënten er dan niet alleen voor en kan worden voorkomen dat de crisis mogelijk erger wordt.

De hulp of het advies die de Connect app biedt, bestaat uit op maat gemaakte informatie, aangeboden via het ‘Persoonlijk plan’. Dit plan is vooraf door de cliënt samen met de behandelaar toegevoegd aan de app, op basis van het bestaande behandel- en crisisplan.

Regie

Het persoonlijk plan binnen de app gaat uit van een gevoel of situatie, bijvoorbeeld ‘ik voel me erg rusteloos’ en geeft dan een advies wat te doen bij dat gevoel. Dit kan soms een heel eenvoudig advies zijn, maar net genoeg om op dat moment de cliënt te helpen weer zelf de regie te nemen. Het advies wordt getoond in korte zinnen, woorden of icoontjes, afhankelijk van wat de cliënt wil. Op basis van de persoonlijke ervaringen kan dit gedurende de behandeling steeds weer worden aangepast door cliënt en behandelaar.

Contact

De app biedt ook de mogelijkheid om direct contact op te nemen met een behandelaar, via een chatfunctie en laat bovendien zien welke behandelaar er op dat moment en de rest van de week aanwezig is, mocht de cliënt behoefte hebben aan telefonisch contact.

Centrum persoonlijkheidsstoornissen

De app is ontwikkeld in samenwerking tussen cliënten en behandelaren van het Centrum Persoonlijkheidsstoornissen en Estate Internet. Centrum Persoonlijkheidsstoornissen verwacht door inzet van de app het aantal cliënten in crisis te kunnen verminderen. Bijkomend voordeel is dat door de app indirect ook de kosten voor zorg worden verminderd. De Connect app wordt in de behandeling aangeboden, als de cliënt ermee wil en kan werken én dit passend is binnen het gezamenlijk opgestelde behandelplan.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg