invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Consumententechnologie voor de zorgsector

Gepubliceerd op:

Veel consumentenelektronica kunnen prima ingezet worden door zorgorganisaties. Vilans maakte een handig overzicht met meer dan 100 producten zoals de Griepradar, een noodknop, 'slimme' GPS-inlegzolen, Digi Pill en nog veel meer.

Praktische gadgets

De markt van handige consumententechnologie en gadgets groeit. Zorgorganisaties lijken deze echter nauwelijks in te zetten. Wat zijn de mogelijkheden van deze consumentenelektronica in de langdurende zorg? Veel van deze applicaties zijn van goede kwaliteit en bijzonder betaalbaar. Vilans onderzocht de (on)mogelijkheden voor zorgorganisaties en tekende de resultaten op in een handig en inspirerend overzicht.

Momentopname

Het overzicht geeft een indruk van wat er nu zoal op de markt is aan consumententechnologie waar zorgorganisaties gebruik van zouden kunnen maken. Het overzicht is een momentopname en zeker niet volledig. Dagelijks komen er immers nieuwe apps en apparaten op de markt.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg