invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

'Zorgzaam Boxtel': een sterk samenwerkingsverband

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het In voor zorg-traject 'Zorgzaam Boxtel' is een samenwerkingsverband tussen een aantal organisaties voor wonen, zorg en welzijn waaronder Zorggroep Elde. De maatschappelijke organisaties werken samen met als hoger doel de mensen in de wijken van Boxtel langer, prettiger en veiliger thuis te kunnen laten wonen. Dat doen zij door vooral samen anders te kijken naar voorzieningen: doel is om nieuwe, andersoortige “integrale wijkvoorzieningen” tot stand te brengen, die elk van de afzonderlijke organisaties niet zelf zouden ontwikkelen. 'Zorgzaam Boxtel' heeft resultaten gepresenteerd.

Samenwerking geïntensiveerd

Een goede samenwerking is ontstaan tussen de maatschappelijke partners, de lijntjes zijn korter. Samen keken de organisaties anders naar voorzieningen. En kwamen er voorzieningen tot stand die organisaties 'alleen' niet zouden ontwikkelen. Deze nauwe samenwerking heeft ervoor gezorgd dat het voorzieningsniveau op peil is gebleven. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe voorzieningen ontwikkeld. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Een digitaal dorpsplein
  • Tuk-tuk-service opgericht
  • Beweegtuin geopend
  • Restaurant voor de hele buurt

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg