invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Vilans presenteert nieuwe kennisbundel Dementie

Gepubliceerd op:

Vilans heeft een nieuwe kennisbundel Dementie gepubliceerd. In de vernieuwde kennisbundel voor docenten Zorg & Welzijn staat actuele en betrouwbare informatie over dementie. Er wordt aandacht besteed aan achtergrond en context, aan wat dementie is en aan wat goede zorg en ondersteuning is.

Dementie begrijpen

Het is van groot belang dat zorgmedewerkers kennis ontwikkelen over verschillende vormen van dementie en op basis van die kennis - en de actuele richtlijnen voor dementiezorg - leren omgaan met cliënten met dementie, zowel thuis als in een instelling. Dit vergroot de kwaliteit van leven van de cliënten. Ook moet er aandacht zijn voor de emoties en de positie van de mantelzorger en voor de vraag hoe deze wordt ondersteund. In de kennisbundel wordt ook hier aandacht aan besteed.

Voor wie is de kennisbundel Dementie?

De kennisbundel Dementie is onder meer bestemd voor de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG, Mbo-Verpleegkundige, Maatschappelijke zorg ‘Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg’ en de Maatschappelijke zorg ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’.

Meer weten

 

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg