invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

ParkinsonNet wint belangrijke internationale zorgprijs

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In voor zorg-deelnemer ParkinsonNet heeft samen met zorgverzekeraars VGZ en CZ een internationale zorgprijs gewonnen: de Value-Based Healthcare Prize 2015. De prijs beloont vernieuwende zorginitiatieven die aantoonbaar toegevoegde waarde hebben voor de patiënten, de samenwerking tussen zorgverleners verbeteren en zorgkosten helpen terugdringen.

Pay for performance

De prijs is een erkenning voor het werk van het ParkinsonNet en VGZ en CZ, de zorgverzekeraars die het initiatief vanaf het begin steunden.  Als vervolg op  ParkinsonNet voeren de partners een innovatief experiment ‘Pay for performance’ uit in de regio Nijmegen, waarbij zorgverleners niet meer beloond worden voor wat men doet maar voor de bereikte gezondheidseffecten.  De jury van de zorgprijs was vooral enthousiast over de patiëntgerichtheid, de nationale dekking van het netwerk en de substantiële kwaliteitsverbetering en kostenreductie.

Door het winnen van de prijs heeft ParkinsonNet nu een nauwe samenwerking met en toegang tot de kennis van het internationaal vooraanstaande Value Based Healthcare Center Europe en de Harvard University. Dit is van groot belang om de vernieuwende werkwijze binnen ParkinsonNet verder te ontwikkelen.

Bron: ParkinsonNet

Meer weten

 

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg