invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Lean Six Sigma niet meer weg te denken bij SGL

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

SGL geeft specialistische zorg en ondersteuning aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mensen met zware fysieke beperkingen en mensen die afhankelijk zijn van ademhalingsondersteuning.

Door bezuinigingen, veranderingen en nieuwe wet- en regelgeving zijn er grote veranderingen nodig in de organisatie. Om op hier op in te spelen heeft de organisatie besloten om Lean Six Sigma in 3 fases te implementeren. Enerzijds om financieel gezond en toekomstbestendig te zijn en anderzijds om dit doormiddel van praktische en eenvoudige methodes te bereiken. De organisatie heeft In voor zorg! om ondersteuning gevraagd tijdens deze implementatie.

Door de efficiëntere bedrijfsvoering als gevolg van de invoering van Lean Six Sigma heeft SGL succesvolle resultaten bereikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Hogere productiviteit, bijvoorbeeld +29% bij ambulante medewerkers.
  • Nieuwe zorgplanafspraken sluiten beter aan op de indicatie.
  • Er wordt € 1,4 miljoen bespaard op vervoerskosten.

Lees verder over de aanpak, resultaten en ervaringen op de deelnemerspagina van SGL. Hier is tevens de Factsheet te vinden.

Meer informatie

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg