invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

(h)Oud de mond gezond – vrijwilligers geven les in verpleeg- en verzorgingshuizen

Gepubliceerd op:

Voor het project (h)Oud de mond gezond roept het Ivoren Kruis tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten op om vrijwillig een éénmalige training te geven aan verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Les geven aan verzorgenden

De bedoeling is dat vrijwilligers verzorgenden een les geven over het belang van mondgezondheid en een interactieve presentatie geven over de uitvoering van de juiste handelingen. Met de opgedane kennis zijn verzorgenden dan in staat een op de cliënt afgestemde mondverzorging te bieden en is de drempel om iemands mond te verzorgen verlaagd.

Voorbereiding vrijwilligers

Vrijwilligers krijgen een kosteloze opleiding via de Preventie Academie van het Ivoren Kruis. Hiermee breiden zij hun vakkennis uit ten aanzien van mondgezondheid van kwetsbare en geriatrische ouderen en ontvangen zij kosteloos accreditatiepunten. De eerste cursus start eind september 2015. De cursussen zijn gratis en worden gedurende eind 2015 en medio 2016 op vier nader te bepalen locaties in het land gegeven.

Het Ivoren Kruis ontving een schenking van de VriendenLoterij voor dit project.

Meer weten

  • Aanmelden als vrijwilliger of meer informatie over dit project? Ga naar de website van het Ivoren Kruis 
  • Geïnteresseerde verpleeg- en verzorgingsinstellingen kunnen zich bij het Ivoren Kruis aanmelden voor een contact met een vrijwilliger die les wil geven via info@ivorenkruis.nl.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg