invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Enschedese thuiszorg werkt samen aan specialistische ketenzorg

Gepubliceerd op:

Vanaf 8 januari levert ZorgschakelEnschede vanuit een nieuwe kantoor in het Medisch Spectrum Twente specialistische zorg: nachtverpleging, medisch-specialistische zorg zoals het aanleggen van een infuus of morfinepomp, wondexpertise en geriatrische revalidatiezorg. ZorgschakelEnschede is een samenwerking tussen AriënsZorgpalet, Livio, De Posten en Zorggroep Manna.

Minder geld, complexere zorg

Op kleine schaal maakten de organisaties al langer gebruik van elkaars expertise. Dit zal opgeschaald worden en uitgebreid met personele inzet, kennis en opnameplaatsen. Het doel is goede en effectieve zorg. Thuiszorgverleners moeten met minder geld complexere zorg leveren. Door samen te werken kan dit. De organisaties sluit ook meer aan bij de ontwikkelingen vanuit zorgverzekeraars en zorgkantoren. Bovendien kunnen binnen ZorgschakelEnschede goed opgeleide verpleegkundige meer met hun eigen specialisatie.

Zelfsturing

Zorgorganisaties Livio en De Posten voerden onlangs zelfsturende thuiszorgteams in en werden daarbij ondersteund door In voor zorg! Door daarnaast specialistische zorg in ketenverband aan te gaan bieden ontwikkelen deze organisaties zich nu verder door naar een toekomstbestendige inrichting van hun zorgorganisatie.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg