invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

eHealth maakt het leven vrijer, veiliger en leuker!

Gepubliceerd op:

Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in alle fasen en op alle domeinen van het leven: kinderen en jeugdigen, (jong)volwassenen en ouder wordende mensen. Het In voor zorg-traject van Dichterbij had als doelstelling het stimuleren van een gewoon leven voor mensen met een beperking. ICT moest een middel zijn voor verhoging van de kwaliteit van dit leven.

Vrijer, veiliger en leuker!

In de afgelopen twee jaar heeft Dichterbij samen met klanten, verwanten en professionals gebouwd aan een manier van ondersteuning die past bij de dromen en wensen van de klanten en hun verwanten. Dit betekent dat ze dagelijks mee kunnen lezen in de rapportages. Daarnaast hebben klanten meer bewegingsvrijheid, op een veilige manier. Dichterbij stimuleert cognitieve en fysieke ontwikkeling bij klanten door hen uit te dagen met oefeningen. Dit alles realiseren ze mede met behulp van eHealth. Kortom eHealth maakt het leven vrijer, veiliger en leuker! 

Bron: Factsheet Dichterbij

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg