invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Aan de slag met technologie - de implementatiefase

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In voor zorg! publiceert de tweede publicatie ‘Aan de slag met technologie’. Verschillende organisaties die deelnemen aan de thematranche technologie van In voor zorg! delen hun ervaringen, methodieken en instrumenten rondom de implementatie van technologie in de zorg. Om het af te maken hebben we al die waardevolle informatie aangevuld met handige tips, verschillende toolkits en mooie voorbeelden.

De dienst praktisch vormgeven

In het eerste hoofdstuk nemen wij u mee in de eerste slagen van het praktisch vormgeven van de dienst, zoals het centraal stellen van de cliëntbehoefte, het maken van een gedegen keuze van een leverancier en het meenemen van ondersteunende diensten. Zorgorganisaties Rosengaerde, Hanzeheerd en Allévo vertellen hier alles over en destilleren het in doelstellingen, uitdagingen en obstakels, succesvolle interventies en geleerde lessen.

Blijven inspireren

Bij een succesvolle opstartfase zijn de relevante medewerkers geïnspireerd geraakt door de mogelijkheden van technologie. Maar hoe houd je de professional van het eerste uur, en ook cliënten, mantelzorgers en nieuwe instromende medewerkers geïnspireerd? Lees er alles over in het interview met zorgorganisatie ‘De Waerden’. In dit hoofdstuk vertellen ook zorgorganisaties Zuidwester, Tangenborgh en Azora openhartig over doelstellingen, uitdagen en obstakels, succesvolle interventies en geleerde lessen.

Leren en verbeteren met meten en monitoren

In het derde en laatste hoofdstuk vertellen zorgorganisaties TriviumMeulenbeltzorg (TMZ) en Azora alles over het meten en monitoren van de implementatie van technologie. We investeren in technologie, maar wat levert deze investering eigenlijk op? Om na te gaan of de belangrijke doelen voor cliënt, professional en organisatie behaald worden is het van belang om bereikte effecten te meten, maar ook om bijvoorbeeld de achterblijvers te inspireren.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg