invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Dichtbij en vertrouwd met de verplaatsbare mantelzorgwoning van Sensire

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek breidt Sensire een proef met verplaatsbare mantelzorgwoningen uit. Na de succesvolle plaatsing van de eerste mantelzorgwoning bij familie Sommers in Versselder-Veldhunten is er nu ook een tweede verplaatsbare mantelzorgwoning beschikbaar. De woning kan tijdelijk geplaatst worden in de tuin van een mantelzorger en is bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben en daarbij afhankelijk zijn van anderen. Ook moet er sprake zijn van een erkende mantelzorgsituatie (indicatie).

Mantelzorg in eigen omgeving

De woning is compact en compleet en kan worden voorzien van technische hulpmiddelen om verschillende soorten zorg te bieden. Daarbij is de woning geschikt voor 1 persoon of een echtpaar en is plaatsing eenvoudig en zonder vergunning te regelen. 

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg