invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Bellen in Beeld, begeleiding op afstand

Gepubliceerd op:

Cliënten en medewerkers van Gors hebben in hun eigen tempo kennis gemaakt met de mogelijkheden van beeldbellen als middel bij ambulante begeleiding. Beeldbellen op afstand was een van de onderdelen van het project Verbinding 3.0 waarin de organisatie ook werkte aan meerdere onderwerpen omtrent digitalisering. E-health was een onderwerp waarvoor de organisatie ondersteuning had gevraagd van In voor zorg! binnen de Thematranche Technologie.

FaceTime geschikte toepassing

Een belangrijke constatering was dat Gors prima gebruik kon maken van wat er al is: zij kwamen uit op FaceTime als een geschikte toepassing. Medewerkers en cliënten kregen via Gors een tablet in bruikleen. Mooi is dat het tablet ook uitnodigt om de andere mogelijkheden te benutten die de tablet biedt. Intussen maken 21 cliënten gebruik van een tablet van Gors en er zijn 4 cliënten die gebruikmaken van beeldschermzorg door middel van hun eigen tablet. Het beeldbellen heeft meerwaarde doordat het cliënten gemak, flexibiliteit en meer eigen regie biedt, en zelfredzaamheid ondersteunt. Organisatorisch heeft het meerwaarde omdat het de mogelijkheid biedt om efficiënt met de schaarse hoeveelheid tijd om te gaan. Zeeland is namelijk een mooie maar uitgestrekte provincie met relatief lange reistijden.

Bron: Factsheet Gors

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg