invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Werkloosheid in sector zorg daalt verder

Gepubliceerd op:

De werkloosheid in Nederland daalt verder naar 5,7 procent van de beroepsbevolking, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal werklozen kwam in september 2016 op 510.000 terwijl dit in januari nog 588.000 werklozen waren. Het aantal werklozen is het laagst in 4 jaar. Ook het aantal mensen met een WW-uitkering daalt, in de sector zorg en welzijn daalde het zelfs met bijna 23 procent. 

Baan behouden en nieuwe baan

Steeds minder werkenden raken hun baan kwijt en daardoor daalt het aantal werklozen volgens het CBS. Ook vinden werklozen sneller een baan. Het aantal werklozen die de afgelopen maanden een nieuwe baan vonden ligt gemiddeld op 13.000.

Uitkeringen

Het UWV kreeg van januari tot september 2016 377.000 nieuwe aanvragen voor een uitkering binnen, 52.000 minder dan vorig jaar. Het aantal nieuwe uitkeringen daalde dit jaar vooral sterk vanuit de sector zorg en welzijn. Het aantal nieuwe aanvragen voor een uitkering nam af met 22,6 procent.

Bron: Zorgwelzijn

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg