invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Vierstroom Zorg Thuis en ID-college realiseren samen 150 extra stageplaatsen

Gepubliceerd op:

Het ID-college en Vierstroom Zorg Thuis intensiveren hun samenwerking waardoor er per schooljaar 180 extra stageplaatsen in de thuiszorg bij Vierstroom ontstaan. Dat zijn ruim 150 stageplaatsen meer dan het huidige aantal. Met deze samenwerking wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar wijkverpleging.

Vanuit de overheid worden mensen gestimuleerd langer thuis, in hun eigen omgeving, verzorgd en verpleegd te worden. Dit betekent dat er een toenemende behoefte is aan verzorgenden en verpleegkundigen in de thuiszorg. Miranda Schouten, directeur Vierstroom Zorg Thuis en Otto Jelsma, voorzitter van het College van Bestuur van ID College geven door het ondertekenen van het samenwerkingscontract het startschot voor het vermeerderen van stageplaatsen in de thuiszorg. Door de samenwerking krijgt elk wijkteam in het werkgebied van Vierstroom Zorg Thuis twee MBO-stagiaires. Dit zijn leerlingen die in opleiding zijn tot verpleegkundige of verzorgende. Het werkgebied loopt van Woerden via Gouda tot Zoetermeer en van Capelle aan den IJssel tot Schoonhoven.

Kennis maken met wijkverpleging

ID college en Vierstroom Zorg Thuis willen op deze manier meer studenten kennis laten maken met het unieke karakter van de wijkverpleging. De wijkverpleging onderscheidt zich doordat de zorg op maat en thuis geleverd wordt. Het werk is veelzijdig en dynamisch. Het uiteindelijke doel van de samenwerking is te zorgen voor een gezonde toestroom van nieuwe medewerkers in deze sterk in ontwikkeling zijnde tak van de gezondheidszorg.

bron: Vierstroom Zorg Thuis

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg