invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Technologie zorgt voor verandering bij Tangenborgh

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het In voor zorg-traject van Tangenborgh had het doel om op basis van behoefte technologie gepast in te zetten. Technologie moest de kwaliteit van zorg verbeteren en efficiency in het werkproces vergroten. Het traject is gestart met een behoefte inventarisatie. Door middel van een behoeftenonderzoek heeft men bepaald welke technologie/domotica de medewerkers en cliënten graag zouden gebruiken.

Slimme Optische Sensor

De keuze viel op de technologie SOS (Slimme Optische Sensor). Hij ziet activiteit, analyseert en interpreteert aan de hand van instellingen die zorgmedewerkers op basis van het zorgleefplan hebben ingesteld. De melding wordt doorgestuurd naar de zorgmedewerker en die kan op de handset zien wat het alarm heeft veroorzaakt. De medewerker kan dan besluiten om wel of niet naar de bewoner te gaan. Uit de resultaten bleek dat efficiency van het zorgproces is toegenomen. Zorgmedewerkers gaven ook aan dat de privacy, bewegingsvrijheid, nachtrust en eigen regie naar vermogen bij inwoners is toegenomen.

Meer informatie

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg