invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Subsidieregeling stimuleert investering in taal op de werkvloer

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 januari tot 1 juli 2017 kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de subsidieregeling Tel mee met Taal. Met deze subsidie willen de ministeries OCW, SZW en VWS stimuleren dat werkgevers investeren in de taalvaardigheid van hun medewerkers. Investeren in medewerkers is investeren in het eigen bedrijf. Met de subsidie kunnen werkgevers tot 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen.

Wie, wat, wanneer

  • Voor wie: werkgevers
  • Wat: aan te vragen subsidie is maximaal 50.000,- euro per aanvraag
  • Wanneer: De eerste tranche van de regeling is beschikbaar tussen 1 januari en 1 juli 2017

Taalvaardige medewerkers zijn efficiënt, verzuimen minder en werken veiliger

Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten en herstel tijdens het werk, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers. Het zorgt ervoor dat werknemers hun vak op hun eigen niveau kunnen uitoefenen. Werknemers leren effectiever communiceren, zijn meer betrokken zijn bij de organisatie en werken veiliger èn efficiënter. Tot slot maakt de investering doorgroeimogelijkheden voor zowel medewerkers als de organisatie mogelijk.

subsidieregeling tel mee met taal

Subsidie dekt verschillende taaltrajecten

Werkgevers worden gestimuleerd hun plannen in te dienen. De trajecten waarvoor subsidie verstrekt wordt gaan over taalbeheersing op de werkvloer (lezen, luisteren, spreken en schrijven). In aanvulling hierop kunnen rekenvaardigheden en toepassing van taalvaardigheid in een digitale omgeving onderdeel zijn van de subsidieaanvraag. Een werkgever kan subsidie aanvragen voor meerdere opleidingstrajecten of cursistengroepen tegelijk.

Wie er eerst komt, wie het eerst maalt

De subsidie kan gedurende twee periodes aangevraagd worden: van 1 januari 2017 tot 1 juli 2017 en van 1 januari 2018 tot 1 juli 2018. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Bron: Tel mee met Taal

Meer weten over de subsidieregeling

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg