invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Sociom wordt weer één verhaal

Gepubliceerd op:

Sociom is een brede welzijnsorganisatie, voortgekomen uit een fusie tussen Radius en RMC. Sociom heeft een breed aanbod aan sociaal werk zoals: maatschappelijk werk, jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, vluchtelingen- en integratiewerk en buurtbemiddeling. De welzijnsorganisatie, deelnemer aan Thematranche Welzijn, heeft het In voor zorg-traject afgerond.

Na de fusie tussen RMC en Radius constateerde ze dat de interne samenhang en richting ontbrak. Centrale thema's waren: interne samenhang en focus, externe samenwerking en resultaatgerichtheid. De opgave werd resultaatgericht (intern en extern) verbinden. Het maatschappelijke doel op lange termijn is:

  • Het stimuleren en versterken van eigen regie van burgers
  • Het verbinden tot maatschappelijke samenkracht in de samenleving

Het komen tot één verhaal

‘Het In voor zorg-traject heeft gezorgd voor een duidelijke focus in een periode van fusie en transitie. Focus op interne en externe samenhang en focus op resultaten. We komen tot één verhaal. Termen als ‘eigen kracht’, ‘eigen regie’, ‘samenkracht’ dreigen door veelvuldig gebruik versleten te raken. Maar dat zijn ze niet. Ze moeten telkens weer opnieuw worden benoemd tot belangrijke agendapunten. Daar heeft de coaching ons telkens op gewezen’, vertelt Jeroen Rovers, bestuurder van Sociom, over het In voor zorg-traject. Het traject heeft de volgende resultaten opgeleverd: sterkere interne samenhang, meer co-creatie met de klant, betere externe samenwerking en resultaatgericht werken.

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg