invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Serie Masterclasses HACCP en voedselveiligheid in woonvormen

Gepubliceerd op:

Van zorgorganisaties wordt verwacht dat zij naast een smakelijke maaltijd, ook een veilige maaltijd aanbieden aan (kwetsbare) bewoners. Hiervoor bestaat Europese wetgeving, die vertaald is in de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen.

Binnen het programma Waardigheid en trots – Ruimte voor verpleeghuizen  heeft een groep zorgorganisaties binnen het thema Voedselveiligheid - HACCP meegewerkt aan de aangepaste Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen. Deze is in juli 2016 aangeboden aan staatssecretaris Van Rijn. Deze aangepaste code borgt nog steeds de voedselveiligheid door bewust met eten en drinken om te gaan, maar dan met minder registraties.

Serie Masterclasses HACCP en voedselveiligheid

Waardigheid en trots ondersteunt zorgorganisaties bij de implementatie van de hygiënecode en organiseert in 2017 een serie Masterclasses HACCP en voedselveiligheid door heel Nederland. Doel van de 2 uur durende Masterclass is om medewerkers te leren hoe ze op een verantwoorde wijze, op basis van de Hygiënecode voor woonvormen, dagelijks veilig eten en drinken aanbieden aan bewoners. Zij zijn vervolgens in staat om deze kennis te delen met de collega’s in het eigen team binnen de eigen organisatie.

De Masterclass is bedoeld voor medewerkers die werken met eten en drinken in woonvormen. Deelname is kosteloos. Het maximumaantal deelnemers per Masterclass bedraagt 60 personen en per organisatie kunnen er maximaal 4 personen deelnemen.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg