invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Waalboog en Pro Persona zorgen samen voor dementerenden met ernstige gedragsproblematiek

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Nederland kent veel mensen met dementie en ernstige gedragsproblemen. Deze cliënten zijn een zware belasting voor hun omgeving, inclusief familie en medewerkers. Ze worden veel tussen instellingen heen en weer gestuurd, omdat men geen raad met hen weet. Zorglevering en investering in deze doelgroep is ingewikkeld en financieel niet aantrekkelijk. De cliënten krijgen hierdoor niet de zorg die ze nodig hebben. Voor deze doelgroep zit veel expertise in de verpleeghuisgeneeskunde en in de psychiatrie, maar die werken afzonderlijk. In plaats van samen. De Waalboog en Pro Persona beoogden gezamenlijk integrale zorg (verblijf, zorg, behandeling en begeleiding) aan te bieden waarbij cliënten en medewerkers geen onnodige risico’s meer lopen en cliënten de zorg krijgen die zij nodig hebben. De Waalboog is een organisatie voor zorg, welzijn en wonen voor ouderen. Pro Persona is gespecialiseerd in geestelijke gezondheidzorg. Deze gebundelde zorg wordt geboden op een nieuwe afdeling: De Wingerd.

Top-specialistische afdeling gerealiseerd

De top-specialistische afdeling met een geheel nieuw zorgaanbod is gerealiseerd! Met behulp van het Canvas Model is een visie en strategie voor de nieuwe afdeling opgesteld. Passende financiering is afgestemd met financiers voor 2015 en 2016. Een team van medewerkers vanuit Pro Persona en De Waalboog volgden een opleidingstraject, zowel in het omgaan met problematisch gedrag, als in de toepassing van de Integratieve Reactivering en Rehabilitatie (IRR) methodiek en werkt volgens evidence based methodieken. Ook is de zorg voor cliënten- en zijn de werkomstandigheden voor de medewerkers verbeterd.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg