invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

RIBW Brabant en GGz Breburg doen mee aan Socialrun tegen stigmatisering

Gepubliceerd op:

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september doen teams van RIBW Brabant en GGz Breburg mee met de Socialrun om stigmatisering in de psychiatrie tegen te gaan.
 
De teams die meedoen bestaan uit cliënten, ervaringsdeskundigen, naastbetrokkenen zoals familie en vrienden, en diverse medewerkers van GGz Breburg en RIBW Brabant. Dit is een non-stop estafetteloop voor het goede doel ‘Samen Sterk zonder Stigma’. Door mee te doen vragen de teams aandacht voor openheid rondom psychische aandoeningen. Gedurende 48 uur zullen de teams non-stop 555 km lopen in een groot deel van Nederland. Zo maken beide zorgorganisaties in de psychiatrie zich sterk om vooroordelen over mensen met een psychische kwetsbaarheid te verminderen.

Teamleider Ruud van RIBW Brabant: “Gelijkheid, saamhorigheid en je uiterste best doen om er samen iets moois van te maken, in de Socialrun is iedereen gelijk!” Deelnemer Stan de Laat van GGz Breburg: "Door zo'n Socialrun breng je de psychiatrie ook eens op een positieve manier onder de aandacht. Je leest er vaak alleen over als er iets negatiefs is gebeurd. Maar samen de uitdaging aangaan om een estafette van 555 kilometer door Nederland te lopen: zoiets verwachten mensen niet snel. Zo leer je mensen om ook eens met andere ogen te gaan kijken.”

De Socialrun teams van RIBW Brabant en GGz Breburg hebben het doel om zoveel mogelijk donaties te werven voor projecten die stigmatisering in psychiatrie tegen gaan. RIBW Brabant en GGz Breburg maken zich met deze deelname hard voor een maatschappij waarin het niet uitmaakt of er een extra labeltje op je wordt geplakt; het label van een psychische aandoening. Je mag daar open over zijn, zonder dat je hierop wordt beoordeeld.

Bron: Stichting Samen Sterk zonder Stigma

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg