invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Pleyade biedt thuiszorgcliënten een 'Compaan'

Gepubliceerd op:

Cliënten van Pleyade die verpleging en verzorging ontvangen in de thuiszorg ontvangen kosteloos een 'Compaan'. De Compaan is en eenvoudige tablet die speciaal is ontwikkeld voor ouderen. Iedereen kan ermee overweg, dus ervaring met computers is niet nodig. Dat blijkt ook uit de enthousiaste reacties van de eerste gebruikers.

Mogelijkheden voor ouderen en mantelzorgers

Ouderen kunnen met de Compaan berichten sturen, foto's en video's ontvangen, beeldbellen en bijvoorbeeld spelletjes spelen. Maar ook mantelzorgers kunnen profiteren van de tablet. Denk aan agendabeheer, het instellen van medicatieherinneringen. Daarbij hebben mantelzorgers, familie en vrienden via een smartphone, tablet of computer toegang tot het Compaan Portaal. Een beveiligde internetomgeving waar ze bijvoorbeeld foto's kunnen plaatsen, die hun naaste dan weer op de Compaan-tablet te zien krijgt.

Pleyade gaat digitaal

Bij Pleyade gaat werken ze steeds minder op papier en steeds meer met digitale hulpmiddelen. Het invoeren van de Compaan-tablet past dan ook helemaal in deze trend. Anneke Wolters, manager Pleyade Thuiszorg: "Deze nieuwe toepassing is zeer geschikt voor onze thuiszorgcliënten, omdat het de zelfredzaamheid vergroot en veel mogelijkheden biedt om het dagelijks leven aangenamer te maken.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg