invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Pharos: eHealth4All Prijsvraag

Gepubliceerd op:

Tegenwoordig is eHealth niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. Denk aan mobiele apps voor informatie, het maken van afspraken met een zorgprofessional via internet en een online zorgdossier. Het gebruik van eHealth door patiënten en zorgprofessionals neemt alleen maar toe. Veel eHealth-toepassingen houden echter geen rekening met laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Na aanleiding van dit feit organiseert Pharos de eHealth4All prijsvraag voor ontwikkelaars van (eHealth)apps en zorgverleners. Deze prijsvraag wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

eHealth 4 All

Heeft u een goed idee voor een app over zorg of gezondheid? En is dit idee ook geschikt voor laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden? Presenteer dan vóór 1 december 2016 het idee in een filmpje van maximaal 2 minuten. In het filmpje maakt u duidelijk hoe u de ontwikkeling van de app gaat aanpakken en wie daarbij betrokken zijn. Uit het filmpje moet blijken dat de app een goede aanvulling is op het aanbod van digitale preventie en zorg en óók toegankelijk en begrijpelijk is voor laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Prijs

De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro voor de ontwikkeling van de app plus een aantal adviesuren en ondersteuning van Pharos, TNO en GGD GHOR Nederland.

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg