invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Partners in Midden-Drenthe tekenen samenwerkingsovereenkomst

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

‘Samenwerken!’ dat is het motto van een aantal betrokken partijen in de gemeente Midden-Drenthe. Ze slaan de handen ineen, zodat inwoners met een ondersteuningsvraag op het gebied van wonen, welzijn en zorg langer zelfstandig thuis kunnen wonen. De samenwerking werd dinsdag 28 april bekrachtigd met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.

Hiermee spelen de partijen in op de maatschappelijke ontwikkeling dat mensen langer zelfstandig willen wonen. De samenwerking komt ook tegemoet aan de opdracht vanuit de overheid om zorg dichterbij, meer integraal en efficiënter te organiseren.

Samenwerking

Doel van de samenwerking is om te komen tot een basisstructuur met passende voorzieningen die ervoor zorgen dat bewoners langer thuis kunnen wonen. De samenwerking beslaat de drie kerngebieden in Midden-Drenthe. Dat zijn Beilen, Smilde en Westerbork met de bijbehorende buitengebieden.

Inspelen op behoeften inwoners

De inwoners van de gemeente staan voor alle partijen centraal: wat hebben zij nodig om langer thuis te kunnen blijven wonen en actief te blijven samen met de mensen om hen heen? En hoe kunnen ze daar zo goed mogelijk bij ondersteund worden? De partijen van het ‘samenwerkingsverband Welwozo Midden-Drenthe’ gaan aan de slag met het uitwerken van deze centrale vragen.

Betrokken organisaties

De betrokken partijen die samen het ‘samenwerkingsverband Welwozo Midden-Drenthe’ vormen zijn: Zorggroep Drenthe, GGZ Drenthe, Promens Care, Icare, Interzorg, Stichting Huisvesting Ouderen Westerbork, Bezinn, Welzijnswerk Midden-Drenthe, woningcorporaties Actium en Woonservice en de gemeente Midden-Drenthe. De invulling van het voorzieningenniveau zal vooral op lokaal niveau geregeld worden.

In voor zorg!

Een coach van In voor zorg! zal de verschillende partijen bijstaan in de samenwerking.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg