invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Meten en Monitoren: van verantwoorden naar leren en verbeteren

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Op 8 december vond de bijeenkomst 'Meten en Monitoren: van verantwoorden naar leren en verbeteren' plaats. In het programma In voor zorg! is binnen tal van zorgorganisaties ervaring opgedaan op het gebied van meten en monitoren. Ook in het programma Waardigheid en trots worden nieuwe inzichten en ervaringen opgedaan. De inzichten en ervaringen hebben zij gedeeld tijdens deze bijeenkomst.

Meten en monitoren

Monitoren heeft de afgelopen jaren steeds duidelijker een andere functie gekregen: van verantwoorden naar leren en verbeteren. Monitoring is niet enkel meer een instrument om te sturen en te verantwoorden. Maar monitoring wordt steeds meer een onderdeel van de leercyclus en krijgt een plek op de werkvloer. Kort cyclisch verbeteren, reflectie en dialoog zijn termen die hieraan verbonden worden. Maar op welke wijze kan monitoringsinformatie betekenisvol zijn en daadwerkelijk aanzetten tot leren en verbeteren? En hoe kies je daarvoor de juiste instrumenten? Tijdens de bijeenkomst zijn deelnemers aan de slag gegaan met deze vragen. Ook hebben ze gewerkt aan een vertaling naar de organisatie en hebben ze verschillende instrumenten bekeken.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg