invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Mantelzorgers kunnen met de DayClock online afspraken beheren

Gepubliceerd op:

Mantelzorgers regelen vaak de afspraken van diegene waar zij de zorg voor hebben. Met de DayClock, een digitale dagkalender, kunnen deze afspraken voorzien van een foto via een eenvoudig online dashboard door mantelzorgers worden ingesteld. Op de betreffende datum worden deze dan op het scherm getoond. De cliënt hoeft slechts af te lezen.

De DayClock toont als een digitale klok die je in de vensterbank of op tafel kunt zetten. Op het scherm worden de dag, de datum en de tijd getoond en daarbij welke activiteiten er op die dag gepland staan met een bijbehorende foto. Via internet zijn afspraken in te voeren en via een inlogcode zijn deze ook zichtbaar voor andere mantelzorgers, zodat iedereen weet welke afspraken of activiteiten gepland staan.

Mantelzorger Rim Lichtveld: ‘Mijn vader is dementerend en doof, waardoor bellen met hem geen optie is. Via de DayClock kunnen we hem toch laten weten wat voor bezoek er komt.’

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg