invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

LEVgroep realiseert toekomstbestendige visie

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De Stichting LEVgroep Leven & Verbinden is een brede welzijnsstichting. De stichting is actief in wijken en buurten en verbind mensen met elkaar in gezinnen, buurten, wijken en organisaties. Ze zijn er voor mensen die vragen hebben over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, geldzaken en formulieren. Ook zijn ze er voor mensen die actief willen zijn in de wijk of buurt of interesse hebben in vrijwilligerswerk. De LEVgroep staat voor de opgave om de omzet op peil te houden in een omgeving van gemeentelijke bezuinigingen en toenemende concurrentie van zorg- en welzijnsorganisaties. Dat betekent dat de LEVgroep heeft ingezet op:

  • Een onderscheidende visie, die aansluit op de ambities en ontwikkelingen binnen de gemeenten
  • Versterking van de portfolio die meer aansluit op de doelen en speerpunten van de gemeenten
  • Heldere profilering en zichtbaarheid in belangrijke netwerken
  • Een verlaging van de kostprijs (tarief) en de overhead

Toekomstbestendige visie

LEVgroep heeft een toekomstbestendige visie gerealiseerd die aansluit op de ambities van de gemeenten. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van vangnetfunctie naar het versterken van de eigen kracht, versterken van de ZorgSamen buurt en beter benutten van het informele netwerk. Uit de eerste meting blijkt dat burgers meer gebruik maken van het eigen netwerk en van inzet uit de buurt. De zorgconsumptie is ook teruggedrongen en de gemiddelde looptijd en contactduur neemt af. Ook is de stichting zichtbaarder in de wijk en hebben ze de concurrentiepositie versterkt. Gemeenten en vrijwilligers voelen zich gewaardeerd en ondersteund in hun werk.

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg