invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Kijkje achter de schermen bij 15 zorgorganisaties

Gepubliceerd op:

Zorgorganisaties in Zuidoost-Brabant hebben onder de naam ‘Frisse blik op zorg’ een serie korte filmpjes gemaakt over vernieuwingen in de zorg. In de filmpjes vertellen verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders vanuit de praktijk over hun manier van werken en verschillende toepassingen van techniek en hulpmiddelen.

De medewerkers geven op deze manier collega’s van andere zorgorganisaties de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Zijn de deuren op de afdelingen dicht of open, en is dat veilig genoeg? Hoe is het overleg met familie georganiseerd? Maakt de thuiszorg gebruik van nieuwe techniek? En op welke wijze draagt domotica bij aan goede nachtrust?

De video’s staan online gerangschikt in 7 thema’s:

  1. Nachtzorg en slapen
  2. Nachtzorg anders organiseren
  3. Meer bewegingsvrijheid
  4. Techniek in de thuiszorg
  5. Techniek in instellingen
  6. Anders zorgen over vernieuwingen in de zorg
  7. Veilig omgaan met medicatie

Elk filmpje duurt maximaal 2 minuten en toont situaties uit de praktijk van alledag.

Maar liefst 15 Zorgorganisaties uit Zuidoost-Brabant waaronder In voor zorg-deelnemers Amaliazorg, Ananz, Archipel, Land van Horne, Lunet Zorg, RSZK, Savant zorg, Vitalis en de Zorgboog maken onderdeel uit van het initiatief.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg