invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

In&Out-project heeft ketensamenwerking verbeterd

Gepubliceerd op:

Het In voor zorg-traject In&Out Kampen presenteert de resultaten. Zes partijen sloegen de handen ineen: de gemeente Kampen, IJsselheem woon- en zorgcentrum, Icare thuiszorg, Stichting Welzijn in Kampen, AMW De Kern en Medrie. Deze organisaties zijn samen aan de slag gegaan om meer welbevinden en minder zorg te realiseren voor inwoners van 65 jaar en ouder van de wijken Brunnepe en Hanzewijk. Het doel van het project is dat 65-plussers zo lang mogelijk prettig en zelfstandig kunnen wonen. Hiervoor is het nodig dat er voldoende voorzieningen zijn voor ontmoeting en ondersteuning, maar ook dat mensen actief kunnen zijn in de eigen buurt. En dat de verschillende organisaties van elkaar weten wat ze doen.

Ketensamenwerking versterkt

Vrijwilligers en professionals gingen met inwoners van de wijken in gesprek. Hierdoor werd goed zicht verkregen op de behoeften en mogelijkheden van ouderen. Daarna gingen de partijen aan de slag met de vraag wat dit betekent voor de bestaande zorg en ondersteuning. Gesprekken met inwoners leverde duidelijkheid op over mogelijkheden om het welbevinden van de inwoners te verbeteren. Er zijn direct oplossingen gerealiseerd voor knelpunten en problemen. Ook is de samenwerking tussen professionals van verschillende aanbieders is geïntensiveerd. De 'muren' tussen organisaties zijn afgebrokkeld en dit heeft de ketensamenwerking versterkt. “Het aantal telefoonnummers van collega’s van andere organisaties in mijn mobiel is enorm gestegen.” “Een inwoner die ‘shopte’ tussen aanbieders, maar nergens een passende oplossing vond, is nu door een gecombineerde inzet vanuit meerdere aanbieders nu wel tevreden met de ondersteuning.”.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg