invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Implementatie eHealth: het digitaliseren van de verslavingszorg

Gepubliceerd op:

IrisZorg presenteert de resultaten van het In voor zorg-traject. Het doel van het traject was en is om online hulpverlening in brede zin in te zetten binnen de behandel- en begeleidingsafdelingen van IrisZorg. Door het ontsluiten van een digitaal cliëntenportaal wordt de cliënt in de gelegenheid gesteld om meer regie te voeren over het eigen verbetertraject en dit te doen op moment dat het de cliënt het beste uitkomt. eHealth moet een significante bijdrage hierin leveren.

eHealth maakt hulpverlening effectiever en efficiënter

IrisZorg heeft eHealth concreet gemaakt bij medewerkers en cliënten. En het denken over online mogelijkheden binnen de behandel- en begeleidingstrajecten is gerealiseerd. Dat wordt terug gezien in de vragen van teams, behandelaren, begeleiders en cliënten om meer (specifieke) interventies en online tools. Enerzijds om de hulpverlening effectiever te maken, maar ook als oplossing voor meer efficiëntie tijdens de behandeltrajecten waardoor bespaard wordt op reiskosten en reistijd. Ook is de serious game The Journey ontwikkeld. Met een groep cliënten is een game ontwikkeld die echt een meerwaarde creëert en de cliënt ondersteunt met behulp van de eigen smartphone.

Bron: Factsheet IrisZorg

Meer informatie

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg