invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

De Nieuwe Lindescote: woon-zorgvoorziening nieuwe stijl in Linschoten

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De gemeente Montfoort en woningcorporatie GroenWest hebben de koopovereenkomst getekend voor de grond voor een woon-zorggebouw in de nieuwe wijk Voorvliet in Linschoten.

De woon-zorgvoorziening krijgt de naam ‘De Nieuwe Lindescote’ en omvat in totaal 47 appartementen. Zorgorganisatie Vierstroom wordt de huurder van 33 tweekamerappartementen, een multifunctionele ruimte en 4 gemeenschappelijke woonkamers voor cliënten. De Nieuwe Lindescote biedt daarmee plaats aan bewoners met dementie en is een alternatief voor een verblijf in een traditioneel verpleeghuis. De inzet van zorg, ondersteuning en behandeling wordt multidisciplinair georganiseerd en er is 24 uur per dag zorg aanwezig.

Als gevolg van veranderende wetgeving dreigde de totale intramurale zorg voor ouderen in Linschoten te verdwijnen. Dankzij de samenwerking tussen de gemeente, de woningcorporatie en Vierstroom wordt dit voorkomen. De Nieuwe Lindescote wordt gebouwd op het perceel op de kop van Voorvliet. Het woonzorggebouw zal daarmee de entree vormen van de nieuwe woonwijk Voorvliet. Naar verwachting is De Nieuwe Lindescote eind 2016/begin 2017 gereed.

Bron: gemeente Montfoort

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg