invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Charim ontvangt VWS voor praktijkinzichten in verpleegzorg

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) liepen een aantal dagen mee bij In voor zorg-deelnemer Charim. De zorgorganisatie met 15 locaties in de provincie Utrecht heette hen hartelijk welkom.

Inzichten en kennis

De meeloopdagen zijn georganiseerd in het kader van het onlangs gepresenteerde plan 'Waardigheid en Trots’, om de kwaliteit op verpleegafdelingen op landelijk niveau te verbeteren. Op 30 en 31 maart liep Manon Jansen van VWS mee met de zorgteams van Zorggroep Charim in Zeist. Anouk Segond Von Banchet deed dat op 1 en 2 april op locatie De Meent in Veenendaal.

Charim zette voor hen de deuren van de verpleegafdelingen open voor het delen van inzichten en kennis vanuit de praktijk. Ze gingen in gesprek met de medewerkers, vrijwilligers en cliënten en spraken vervolgens met het management, waaronder de raad van bestuur, de controller en de manager p&o.

Kwaliteitsplan

In februari presenteerde staatssecretaris Van Rijn een plan om de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen te verbeteren, waarbij waardigheid en kwaliteit van leven voor de bewoners voorop moet staan. 'We kennen allemaal de voorbeelden waar betrokken bestuurders, zorgverleners en gewaardeerde mantelzorgers elkaar vinden binnen de muren van een verpleeghuis. Daar ontstaat kwaliteit van zorg en dus kwaliteit van leven', aldus Van Rijn in het plan.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg