invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Bijeenkomst 8-11 'Zorg met technologie: doorbraak of doodlopende weg?' - Bekijk nu het workshopaanbod

Gepubliceerd op:

Technologie helpt om de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren. Daarnaast werken veel zorgorganisaties in de langdurende zorg aan een doeltreffender en efficiënter zorgproces met de ondersteuning van technologie. 22 zorgorganisaties werkten de afgelopen twee jaar in de Thematranche Technologie van In voor zorg! aan deze uitdaging. En zij bereikten onder andere meer eigen regie van de cliënt, minder reistijd voor medewerkers en betere inkoopposities voor de zorgorganisaties bij gemeenten. Op dinsdag 8 november a.s. presenteren zij u graag hun ervaringen en de geleerde lessen tijdens de bijeenkomst 'Zorg met technologie: doorbraak of doodlopende weg?'.

U kunt kiezen uit 13 workshops verdeeld over de thema's beeldzorg, innovatie methodiek, cliënt gedreven technologie, serious gaming en technologie voor nachtzorg. Een greep uit het aanbod:

  • De Baalderborg Groep zien dat beeldbellen met je eigen smartphone, tablet of laptop via Skype mogelijk is.
  • Hanzeheerd ondersteunt mensen met Anne, een virtuele assistente.
  • IrisZorg ondersteunt mensen met een verslaving en heeft speciaal voor hen een game ontwikkeld. 
  • Azora vertelt hoe ze medewerkers gemotiveerd hebben om aan de slag te gaan met beeldzorg.
  • Yulius en Humanitas schetsen gezamenlijk een mooi beeld van ervaringen en succesfactoren voor de invoer van zorgtechnologie en digitalisering als logisch onderdeel van de zorgverlening.
  • Frion vertelt hoe zorgtechnologie op maat een plek krijgt binnen de resultaatverantwoordelijke teams.
  • Tangenborgh laat je graag ervaren hoe je de behoefte aan technologie kan inventariseren zonder dat het woord technologie wordt gebruikt.
  • Rosengaerde laat zien dat iedere cliënt uniek is, daarvoor hebben ze een cliëntassessment technologie ontwikkeld.
  • De Waerden gaat in op de vraag: Hoe maak je van een overtuigd tegenstander uiteindelijk een ambassadeur voor beeldzorg?
  • Dichterbij toont de impact van beeldzorg op primaire processen in de zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Bekijk het volledige programma en het workshopaanbod van de bijeenkomst 'Zorg met technologie: doorbraak of doodlopende weg?' op 8 november en schrijf u direct in!

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg