invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zegt ú 't maar!: verwerven van een regiebevorderende houding

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Deze uitgave is bedoeld voor iedereen die zich professioneel of vrijwillig inzet voor kwetsbare ouderen en in het bijzonder voor mensen met dementie. Voor opleiders, hulp- en zorgverleners en mantelzorgers.

Kom je soms ontevreden thuis uit je werk, met een gevoel dat je te weinig tijd hebt gehad voor bewoners? Voelde je je door mevrouw De Vries compleet machteloos omdat ze zo veel aandacht vroeg? Kortom, denk je weleens: dit moet toch ánders kunnen?

Dingen kunnen wel degelijk op een andere manier aangepakt worden, met een beter resultaat en meer voldoening tot gevolg. De uitgave ‘Zegt ú ’t maar!’ wil regievoering stimuleren. Het wil het onderwerp bekendheid geven, kennis en ervaringen delen en een begin maken met het bieden van ondersteuning bij het verwerven van een regiebevorderende houding.

De uitgave beschrijft voorbeelden en herkenbare situaties. Daarnaast verschaft het:

  • (achtergrond)informatie
  • een profiel
  • actieplan
  • voorbeelden voor het zorgleefplan
  • adviezen

De onderwerpen die aan de orde komen, laten zich meteen vertalen naar het gebruik in de praktijk. Of beter gezegd: naar het dagelijks leven van kwetsbare ouderen. Met als doel dat ouderen, samen met medewerkers in de zorg en anderen, de regievoering over hun leven terugkrijgen. Hun stem laten horen. Letterlijk en figuurlijk.

De uitgave is mede tot stand gekomen in samenwerking met zorgorganisatie Omring (externe link).

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg