invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Strategische personeelsplanning bij ZZG Zorggroep: Tekort! Hoezo?

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

ZZG Zorggroep heeft samen met adviesbureau Collegamento het boekje ‘Tekort! Hoezo? De Duitse arbeidsmarkt voor ouderenzorg als spiegel voor Nederland’ uitgegeven.

Het personeel is het belangrijkste kapitaal van ZZG zorggroep. Voor een zorgorganisatie is het van groot belang om te kunnen beschikken over goed en diep inzicht in de arbeidsmarkt. De publicatie ‘Tekort! Hoezo?’ draagt bij aan het beter kunnen wegen van beslissingen voor een lange termijn arbeidsmarktbeleid.

De afgelopen periode wordt met regelmaat melding gemaakt van grote tekorten aan verplegenden en verzorgenden in Nederland de komende jaren. Dit wordt zowel door burgers als door beleidsmakers als bedreigend gezien voor de toekomst van de zorg. Volgens prognoses zal de huidige recessie dit proces slechts tijdelijk afremmen. Maar is dit wel zo evident? Duitsland loopt qua vergrijzing enkele jaren op ons voor en daar is geen sprake van tekorten. Ook zijn er daar geen sombere toekomstvoorspellingen. Hoe kan dat? Wat is er dan anders zo dichtbij over onze grens?

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg