invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Hoe thuiszorgorganisaties samenwerking organiseren

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Onderzoekers van de afdeling Organisatiewetenschappen en de afdeling Sociologie van de VU presenteren het rapport  ‘Hoe thuiszorgorganisaties samenwerking organiseren: visies, praktijken en dilemma’s’.

Er zijn veel vragen rondom de organisatie van zorg, omdat er verschillende personen betrokken zijn. Mantelzorgers, thuiszorgmedewerkers, verpleegkundigen en vrijwilligers maken deel uit van het zogenoemde zorgnetwerk van de oudere. Het onderzoek doet verslag over interviews met managers, teammanagers, zorgprofessionals en beleidsmedewerkers in thuiszorgorganisaties. Tijdens het onderzoek stonden enkele vragen centraal:

  • Hoe werken hulpverleners samen?
  • Wie organiseert de zorg?
  • Wordt er gesproken over de verleende zorg?

In de rapportage staan de bevindingen over de samenwerking van thuiszorgmedewerkers met mantelzorgers en andere organisaties. De belangrijkste conclusies en aanbevelingen zijn te vinden in de brochure.

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg