invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Publicatie Mantelzorgers en vrijwilligers in beeld

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Met de overgang van de verzorgingsstaat naar de participatiesamenleving wordt het beroep op mantelzorgers en vrijwilligers alleen maar groter. Naast de beroepskrachten zijn zij degenen die zorgvragers in vele opzichten ondersteunen. Hoe geef je als (startende) beroepskracht vorm aan de samenwerking met informele zorgers?

Die vraag beantwoordt een aantal experts van MOVISIE en Vilans in de publicatie 'Mantelzorgers en vrijwilligers in beeld'. De auteurs van de publicatie pleiten voor een integrale benadering waarin mantelzorgers en vrijwilligers samen met professionals zorgdragen voor de ondersteuning van de zorgvrager.

Theorie én praktijk

Het eerste deel van het boek biedt een fundament van kennis over mantelzorgers, vrijwilligers in de zorg en zorgnetwerken.

In het tweede deel is juist aandacht voor de praktijk: hoe werkt de social worker het beste samen met mantelzorgers en vrijwilligers? Dit deel bevat praktische instrumenten en methodieken waar beroepskrachten direct mee aan de slag kunnen.

Voor wie

Het boek is in de eerste plaats geschreven voor hbo-studenten Social Work. Tegelijkertijd biedt het boek ook een uitstekend overzicht aan beroepskrachten die in hun werk te maken hebben met mantelzorgers en/of vrijwilligers.

Meer informatie en bestellen

  • Mantelzorgers en vrijwilligers in beeld, door Wilco Kruijswijk, Anita Peters, Jolanda Elferink, Cecil Scholten, Ilse de Bruijn, ISBN 9789031392261.
  • De publicatie is te bestellen voor € 24,99 bij de boekhandel of via de website van de uitgever, www.bsl.nl.

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg