invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Leidraad Opplussen - Aan de slag

Gepubliceerd op:

Wilt u de diepte in met opplussen? In de Leidraad Opplussen van de provincie Gelderland is een stappenplan opgenomen waarmee organisaties het 'Opplussen Nieuwe Stijl' kunnen vormgeven, van initiatief tot en met de evaluatie.

Opplussen Nieuwe Stijl

Ouderen moeten en willen langer zelfstandig blijven wonen. Maar is hun koop- of huurwoning wel geschikt om, eventueel met hulp, goed zelfstandig te kunnen wonen, ook bijvoorbeeld bij beginnende dementie? Ouderen kunnen tegenwoordig gelukkig ook makkelijk, snel en voordelig veel aanpassingen zelf verrichten. Gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties en ondernemers kunnen hierbij ondersteunen, zonder dat dit kostbaar hoeft te zijn. Dit heet 'Opplussen Nieuwe Stijl'

Leidraad Opplussen

Deze Leidraad Opplussen is bedoeld voor gemeenten en corporaties. Het is een handreiking die antwoord geeft op vragen als: wat, waarom, waar en hoe? Hij biedt geen blauwdruk voor de uitvoeringsfase: daarvoor is maatwerk nodig. Maar het stappenplan in deze leidraad biedt wel houvast om tot dat maatwerk te komen.

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg