invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Publicatie: ‘Kansen zien en pakken - Toekomstbestendige kleine zorgorganisaties’

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Ook kleine zorgorganisaties staan voor de uitdaging om te (blijven) voldoen aan de veranderende eisen die overheid, cliënten en financiers stellen. In voor zorg! heeft de afgelopen 2 jaar diverse kleine zorgorganisaties begeleid om die uitdaging aan te gaan. In veel trajecten bleek de wendbaarheid en flexibiliteit van deze organisaties opvallend groot. Daarmee kunnen ze een voorbeeld zijn voor andere (reguliere) zorgorganisaties.

In de uitgave ‘Kansen zien en pakken - Toekomstbestendige kleine zorgorganisaties’ die In voor zorg! vandaag publiceert, presenteren we van een aantal van deze trajecten de uitkomsten.

We belichten 4 kleine zorgorganisaties die zich duidelijk weten te positioneren. Want kleinschalige zorgorganisaties maken alleen een kans als ze zich voldoende weten te onderscheiden. Organisaties die concurreren op basis van nichemarketing kunnen overleven. Zij voegen iets unieks toe aan het aanbod dat er al is of richten zich op een specifieke doelgroep. Ze durven keuzes te maken en zijn duidelijk naar klanten en financiers.

In deze publicatie:

  • Hoeve de Koalder: Verbinding met de regio komt terug in de gehele organisatie-aanpak
  • Comfortzorg: Zorg op maat met eigen en vertrouwde medewerkers
  • Bureau Beckers: Proactieve houding naar stakeholders loont
  • Het Werkt: Onze visie en werkwijze zie je terug in alles wat we doen

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg