invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Instructiekaarten Mondverzorging verpleeghuisbewoners

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Een gezond gebit is nodig om goed te kunnen eten en praten. Bewoners van een verpleeg- of verzorgingshuis zijn vaak niet meer in staat om hun gebit zelf goed te verzorgen en moeten daarbij geholpen worden. Dit vereist specifieke vaardigheden van een zorgprofessional. Om de kennis en vaardigheden hiervoor te vergroten heeft TNO een opleidings- en instructiepakket 'Mondzorg in Kaart' ontwikkeld.

Poster Houd de oudere mond gezond

poster houd de oudere mond gezondOm bekendheid te geven aan de instructiekaarten en het belang van een goede mondverzorging onder de aandacht te brengen is een poster gemaakt.

Deze poster kunnen teams bijvoorbeeld in hun teamruimte opplakken. De poster maakt duidelijk dat een goede mondverzorging belangrijk is voor de algehele gezondheid en kwaliteit van leven.

Download de Poster Houd de oudere mond gezond (pdf)

 

 

 

 

 

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg