invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

#Hetkananders: Boekje over Abrona in verandering

Gepubliceerd op:

De zorg in Nederland is in verandering en zorgorganisaties worden uitgedaagd om hun positie opnieuw te bepalen: lokaal, samen met anderen en innovatief. Dat geldt ook voor zorgorganisatie Abrona.

Het kan anders

Abrona wil de veranderingen in het zorgstelsel aangrijpen om vanuit visie en ambitie te veranderen. Niet reorganiseren, maar ánders werken. Deze omslag heeft gevolgen voor haar cliënten, familie en medewerkers. Cultuur, gedrag en zelforganisatie van teams vraagt tijd. In al die drukte is het soms lastig om stil te staan bij wat er allemaal al is bereikt. En wat er bijzonder is aan het werk en de manier waarop dat wordt uitgevoerd.

Abrona heeft daarom Filip van den Bergh gevraagd iets te schrijven over de veranderingen bij Abrona. Gaat het echt lukken om anders te werken? In het boekje '#Hetkananders - Van visie naar verandering bij Abrona' kijk je mee door de ogen van een buitenstaander naar Abrona en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg