invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Eerste hulp bij samenwerken

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Succesvol samenwerken vraagt om moed. Soms moet je durven om een deel van je eigen autonomie op te geven om te komen tot een oplossing waar alle partijen baat bij hebben. Op deze manier vergroot je de mogelijkheid om ook zelf meer winst te behalen. Zo'n win-win oplossing komt binnen bereik door in een zorgvuldig proces oog te hebben voor de belangen van alle betrokkenen.

Het boek geeft een overzicht van dé 40 samenwerkingsmodellen die zich in de praktijk bewezen hebben. Het boek geeft praktische antwoorden op vragen als:

  • Hoe leer ik samenwerken?
  • Wat is een passende juridische en organisatorische vorm voor een samenwerkingsverband?
  • Wat is strategisch de beste keuze: build, buy or ally?
  • Hoe organiseren we het onderhandelingsproces om te komen tot een samenwerkingsverband?
  • Hoe ga je om met conflicten?

De modellen zijn niet alleen chronologisch gerangschikt, maar ook op basis van de 10 sleutelvragen van samenwerkingsverbanden. Zo kan de lezer snel en overzichtelijk de modellen kiezen die het best passen bij de samenwerkingsvraag waarmee hij te maken heeft.

Meer informatie over het boek Eerste hulp bij samenwerken (externe link)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg