invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

E-zine over wijkverpleging

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Actiz, de organisatie van zorgondernemers, wijdt een uitgave van het E-zine volledig aan de wijkverpleging. De vorm van deze zal anders worden. Regie en zeggenschap bij mensen zelf met ondersteuning uit het eigen netwerk, dat is de insteek. De professionals van de wijkverpleging zullen dit realiseren met de cliënt en de omgeving.

De wijkverpleegkundigen indiceren welke zorg op welk moment nodig is. Vervolgens is het aan hen om deze te coördineren, te regisseren en te organiseren. Ook zijn zij het contact voor betrokkenen: huisarts, eerstelijns gezondheidszorg en andere.

In het E-zine van Actiz komen verschillende invalshoeken aan bod. Over de organisatie van de wijkverpleging bijvoorbeeld. Achmea deelt inzichten in de financiële aspecten van de wijkverpleging en deelt toekomstbeelden. Een wijkverpleegkundige vertelt over haar vak en aan de hand van een specifieke casus wordt duidelijk op welke manier het leven van een cliënt terug op de rit komt, na ingrijpen van de wijkverpleegkundige. Zorgorganisatie Meander Groep geeft een inkijkje in de strategische keuzes die zij gemaakt hebben. Als laatste delen Icare en Hogeschool Windesheim hun visie op opleidingen en hun ervaringen om dit gezamenlijk in te vullen.

Meer weten

 

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg